DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
STERLIN 40,6534 % 0.01
FRANG 35,7427 % 0.57
ALTIN 2.393,53 % -0,14
BITCOIN 63.879,23 -0.378

Kadınlara İki Önemli Nakit Yardım! En Düşük 2,000 TL Nasıl Alınır! 

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kadınlara İki Önemli Nakit Yardım! En Düşük 2,000 TL Nasıl Alınır! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik iki önemli nakit yardım sunmaktadır: Aile Destek Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek Yardımı. Bu yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere verildiği gibi kadınlara da, maddi yükünü hafifletmeyi ve yaşam standartlarını yükseltmek amaçlı verilmektedir. Başvuru Şartları Nedir Nasıl Alınır? 

Aile Destek Yardımı 

Aile Destek Yardımı, sosyal güvencesi olmayan veya olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan hanelerdeki ihtiyaç sahibi kadınlara yöneliktir. Yardım miktarı, hanedeki kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1.250 TL arasında değişmektedir. Yardım içerisinde ayriyeten ek olarak 216 TL elektrik yardımı ve çocuk sayısına göre 650 TL ödeme de yapılmaktadır 

Başvuru Şartları: 

Sosyal güvencesiz olmak veya hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya oturma izni olmak 

18 yaş ve üzeri olmak 

Başvuru: 

Aile Destek Yardımı için başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikamet edilen il/ilçedeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen yapılabilmektedir. 

Sosyal Ekonomik Destek Yardımı: 

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir. 

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılmaktadır. Geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla 2 defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılmaktadır. 

Başvuru Şartları: 

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar. 

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar. 

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler. 

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları. 

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir. 

Başvuru:

Sosyal Ekonomik Destek Yardımı için başvurular ikamet edilen il/ilçedeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen yapılabilmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden ’de Başvurular yapılmaktadır. 

Yardımlar hakkında detaylı bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın https://www.aile.gov.tr/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

YORUM YAP