DOLAR 34,2603 % 0.12
EURO 37,1476 % 0.34
STERLIN 44,5739 % 0.25
FRANG 39,6073 % 0.24
ALTIN 3.011,05 % 0,63
BITCOIN 67.548,00 -1.476

544 Bin Kişiye Aylık 9.077 TL Destek

Yayınlanma Tarihi : Google News
544 Bin Kişiye Aylık 9.077 TL Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakıma muhtaç tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için yapılan “Evde Bakım Yardımı” ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, şu anda 544 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını belirterek, “Bu ay toplamda 4,9 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara aktarıyoruz” dedi. Yardımın, özellikle engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşamlarını sürdürebilmeleri adına önemli bir destek sağladığını vurgulayan Bakan Göktaş, engelli vatandaşların ailelerinden ayrılmadan bakımlarının yapılmasına öncelik verdiklerini ifade etti. 

Aile Yanında Bakım Modeli 

Evde Bakım Yardımı, 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aileleriyle birlikte yaşamasını sağlamak amacıyla başlatıldı. Bakan Göktaş, bu modelin aile odaklı bir bakım hizmeti olduğunu vurgulayarak, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşarken ihtiyaç duydukları bakımı almalarının aile bağlarını güçlendirdiğini söyledi. Bu yardımla birlikte ailelerin, tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenerek aile bütünlüğünü koruduğunu belirtti. Bakanlık, engellilerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına ulaşmalarını sağlamak amacıyla hak temelli politikalar üretmeye devam ediyor. 

Evde Bakım Yardımı Tutarı ve Gelecek Vizyonu 

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi her bireye aylık 9.077 TL ödeme yapıldığını açıkladı. Bu ay toplamda 4,9 milyar TL’nin hesaplara yatırıldığını dile getirerek, bu yardımların engelli bireyler ve aileleri için büyük önem taşıdığını belirtti. Göktaş, “Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz doğrultusunda engelli bireylere yönelik hak temelli sosyal yardımların sürdürülebilir ve şeffaf bir şekilde devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Evde Bakım Yardımı, engelli bireylerin aile ortamında yaşamlarına devam edebilmeleri için sağlanan önemli bir destek olarak ön plana çıkıyor. Bakanlık, bu yardımların devamlılığını sağlarken, toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen bütüncül ve adil sosyal hizmet politikalarını hayata geçiriyor. 

YORUM YAP