DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 66.793,28 0.572

1,700 TL Aile Yardımı Başvur PTT Paranı Al 

Yayınlanma Tarihi : Google News
1,700 TL Aile Yardımı Başvur PTT Paranı Al 

Yaşamın her anında, her köşede, ihtiyaç sahiplerine el uzatan, umut ışığı yakan bir kurum var: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı. Maddi imkansızlıklar, engellilik, yaşlılık, hastalık gibi zorluklarla mücadele edenlere destek olmak, refah seviyelerini yükseltmek ve hayatlarına dokunmak için geniş bir yelpazede yardımlar sunan Bakanlık, her geçen gün daha da geniş kitlelere ulaşarak fark yaratıyor. 

Bu yazımızda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu yardımların kapsamını ve çeşitliliğini inceleyeceğiz. Sosyal Yardım Programlarından İşe Yönlendirme Yardımından bahsedeceğiz. Ayrıca, yardımlardan kimlerin yararlanabileceği, başvuru şartları ve süreçleri hakkında da bilgi vereceğiz. 

3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen sosyal yardım yararlanıcılarına yapılan nakdi aile yardımlarındandır.

İşe Yönlendirme Yardımı nedir? 

İşe Yönlendirme Yardımı, İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım alan kişilere sunulan bir destektir. Bu yardım, iş görüşmesine gitmek için gereken yol parası, traş ücreti vb. masrafları karşılamak amacıyla verilir. 

Kimler İşe Yönlendirme Yardımı Alabilir? 

18-55 yaş arasında olan 

Çalışabilir durumda bulunan 

Sosyal yardım alan 

İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen kişiler 

İşe Yönlendirme Yardımı Ne Kadar? 

İşe Yönlendirme Yardımı, aylık net asgari ücretin en fazla %10’u kadar olabilir. 2024 yılı için bu tutar 0-1.700 TL arasındadır. Yardım, 1 yıl içinde azami 3 defa verilebilir. 

İşe Yönlendirme Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

İşe Yönlendirme Yardımı için başvurular, şahsen yapılabilmektedir. Bulunduğunuz şehirdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

Başvuru için gerekli belgeler: 

Kimlik belgesi 

İkametgah belgesi 

Sosyal yardım alma belgesi 

İŞKUR tarafından verilen iş görüşmesi yönlendirme belgesi 

Başvuru Değerlendirme Süreci 

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda, yardım almaya hak kazanan kişilere ilgili tutar ödenir

İşe Yönlendirme Yardımı hakkında daha fazla bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın web sitesini: URL Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ziyaret edebilir veya 144 Alo Dayanışma hattını arayabilirsiniz. 

YORUM YAP

Hasan YILDIZKÜÇÜK 25 Nisan 2024 / 23:36 Yanıtla

BEN HİC BİR YARDIMDAN DOGRU DUZGUN ALAMİYOM SADE Bİ AİLE DESTEĞİ 1.200 YTL ALİYOM Bİ COCUK ESİM BEN COK SİKİNTİ CEKİYOZ İSKURDAN İS İSTİYORUM TEMİZLİK MEYDANCILİK SURURGECİLİK BEKCİLİK YAPARIM YOK ŞUAN ALİM DİYORLAR NEREDEYSE YUVAM DAĞILACAK İS İSTİYORUM SADE BIKTIM ARTİK İŞSİZLİK TEN OSMANİYE MERKEZ

Hasan YILDIZKÜÇÜK 25 Nisan 2024 / 23:37 Yanıtla

ADAMİN VARSA İŞİN HAZİR YİKSA OSMANİYE MERKEZ DE SÜRÜNECEKSİN BENİM GİBİ