DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 66.979,12 0.167

Vatandaşlık Maaşı Nedir İlk Maaş Ne Zaman Nasıl Başvuru Yapılır

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vatandaşlık Maaşı Nedir İlk Maaş Ne Zaman Nasıl Başvuru Yapılır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dar gelirli aileleri desteklemek için yeni sosyal projelerin başlayacağını duyurmuştu. İlk Müjde secim öncesi eski bakan Derya Yanık tarafından dile getirilmişti. Bu projeler arasında “Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı”, “Aile Koruma Kalkanı Programı”, “Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” ve “Geçici Koruyucu Aile Programı” yer alıyor. 

Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı: 

Dar gelirli ailelere yönelik yeni bir sosyal yardım türü olan Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı ile ailelere maddi destek sağlanacak. Vatandaşlık maaşı ile ilgili başvuru süreci, şartları ve kapsamı yakın zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak. 

Aile Koruma Kalkanı Programı: 

Ev hanımlarının emeklilik sorununu çözmek için tasarlanan Aile Koruma Kalkanı Programı, bu alandaki önemli bir eksikliği giderecek. Programın detayları ilerleyen günlerde bakanlık tarafından paylaşılacak. 

Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve Geçici Koruyucu Aile Programı: 

Bu projelerle koruyucu aile sisteminin daha da güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Böylece, korunmaya muhtaç çocuklara sevgi dolu bir yuva sağlanması hedefleniyor. 

Aile Destek Yardımı Alanlar Vatandaşlık Maaşı Alacak Mı? 

Aile Destek Programı’nın yerine geçecek olan Vatandaşlık Marşı’nın, halihazırda aile destek yardımı alanları kapsayıp kapsamayacağı henüz net değil. Bakanlığın yapacağı açıklama ile bu durumun netleşmesi bekleniyor. 

Başvurular Nasıl Yapılacak? 

Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı’na başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın web sitesi veya e-Devlet üzerinden online olarak yapılabilecek. Ayrıca, başvurular kurumun il/ilçe müdürlüklerine şahsen de yapılabilecektir. Başvurular başladığında  haber sitemizde sizlere duyuracağız.

 

YORUM YAP