DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
STERLIN 41,0337 % -0.05
FRANG 35,4067 % -0.62
ALTIN 2.500,70 % 1,40
BITCOIN 66.950,00 0.192

Sosyal Yardımın Gücü Açık Kapı Nedir Nasıl Başvuru Yapılır! 

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sosyal Yardımın Gücü Açık Kapı Nedir Nasıl Başvuru Yapılır! 

Açık Kapı, vatandaşların seslerini en üst düzeyde duyurabilmeleri, istek ve şikayetlerini hızlı ve etkili bir biçimde iletebilmeleri için hayata geçirilmiş bir sistemdir. 

Vatandaşlar, elektronik ortamda veya valilik ve kaymakamlıkların bünyesindeki Açık Kapı birimlerine yazılı olarak başvuruda bulunabilirler. Başvurularınızın işlem durumu ve sonuçları hakkında bilgilendirme kısa mesaj yoluyla yapılacaktır. 

Projenin İçeriği ve Hedefi 

Bu proje ve geliştirilen uygulama aracılığıyla, vatandaşlarımız 17 farklı kategori ve 321 konu içinden seçim yaparak, taleplerini doğrudan 81 ilin Valiliği ve 277 Kaymakamlığa bağlı Açık Kapı Masalarına iletebilirler. Açık Kapıya yapılan başvurular, sorunların belirlenmesi ve hem yerel hem de genel düzeyde çözüm stratejileri ve hizmet sunum yöntemlerinin geliştirilmesi için kullanılmaktadır. 

Kronik sorunlara çözüm bulmak için, ilk olarak 2018 yılı Haziran ayına kadar 81 ilde, sonrasında ise belirli nüfusa sahip ilçelerde Açık Kapı Projesi başlatılmıştır. 

Sosyal Yardımın Gücü: Açık Kapı ile Rahat Bir Nefes 

Açık Kapı aracılığıyla yapılan başvurular neticesinde, bireylere nakit, gıda, giysi, sağlık gibi çeşitli yardımlar sağlanmakta ve böylece onların ihtiyaçlarına destek olunmaktadır. 

Açık Kapı programı, Türkiye’de yaşayan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan bireylerin ve ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçlara yönelik yardımları sunmak için kurulmuş, bu alanda aktif olarak çalışan yardım kuruluşlarından biridir. Yardım alan vatandaşlar, Açık Kapı üzerinden başvuruda bulunarak bu yardımlardan yararlanabilirler. Başvurular değerlendirildikten sonra, ihtiyaç sahibi kişilere uygun yardımlar belirlenip, bu yardımlar sağlanmaktadır. 

Hızlı ve Etkili: Açık Kapı Başvurusu 

Açık Kapı yardım programı, ülkemizde sosyal yardımların etkin şekilde dağıtılmasında ve ihtiyaç sahiplerine destek olunmasında önemli bir yere sahiptir. Bu program sayesinde, maddi zorluk çeken vatandaşlarımız, devletimizin ve sosyal yardım kuruluşlarının sağladığı desteklerle rahat bir nefes alabilmektedirler. 

Başvurularınızı https://www.acikkapi.gov.tr/ üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

YORUM YAP