DOLAR 33,9971 % 0.3
EURO 37,8700 % 0.7
STERLIN 44,8994 % 0.77
FRANG 40,2905 % 0.88
ALTIN 2.821,30 % 0,41
BITCOIN 58.616,00 -2.326

İki Bakanlıktan Öğrenciler ve Velilere Müjde! 

Yayınlanma Tarihi : Google News
İki Bakanlıktan Öğrenciler ve Velilere Müjde! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula yeni başlayacak öğrenciler ve velilerinin okula uyum süreçlerini hızlandırmak ve olası kaygılarını en aza indirmek için ortak bir çalışma başlatıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokullarda öğrenim görecek 1. sınıf öğrencileri ve velileri için uyum sürecine dair usul ve esasların belirlenmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bir protokol imzalandı. 

Protokol imza töreninde konuşan Bakan Göktaş, 6 Şubat depremlerinden sonra imzalanan ve hâlâ geçerli olan iş birliği protokolünü hatırlatarak, yapılan ortak çalışmaların önemine dikkat çekti. Bakanlık olarak projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Göktaş, “Bu proje ile hem okula yeni başlayan çocuklarımızın ailelerine destek olmayı hem de okullaşma oranını artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, iki Bakanlık arasındaki ilişkilerin her zaman güçlü olmasının önemine vurgu yaparak, Bakan Göktaş’a iş birliğine olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Bu yıl merkezde üç ana başlık belirlediklerini söyleyen Tekin, bunlardan birinin ailelerin eğitim öğretim süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak olduğunu belirtti. “Ailelerin kendilerini çocuklarının eğitim süreçlerinin bir parçası olarak görmelerini istiyoruz. Bu kapsamda yıl boyunca farklı etkinlikler planlamayı düşünüyoruz ve bunu da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte yapmayı arzuluyoruz” diye ekledi. 

Tekin, eğitim öğretim sürecinde okul ve öğretmenin çocuklar üzerindeki etkisinin yüzde 50 olduğunu belirten araştırmalara atıfta bulunarak, toplumun çeşitli kesimlerinin, özellikle de ailenin çocuklar üzerinde belirleyici bir rol oynadığını ifade etti. 

Öğrenciler ve Veliler İçin Etkinlikler Planlanıyor 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, yeni eğitim öğretim döneminin başlayacağı hafta, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına ve öğretmenlerine alışmaları, oyunlar ve etkileşimli etkinliklerle kaygılarının azaltılması, aile ilişkilerinin güçlendirilmesi ve velilerin okulla olan bağlarının kuvvetlendirilmesi hedefleniyor. 

Ayrıca, ailelerin öğretmenlerle tanışması ve iletişim kurması için fırsatlar sunulacak, farklı kültürlerden gelen öğrenciler ve ailelerinin kaynaşması sağlanacak, velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik edilecek ve öğrencilere yönelik çeşitli faaliyetler düzenlenecek. 

Protokol kapsamında, ilkokul birinci sınıf öğrencileri ve velileri ile kortej yürüyüşü planlanıyor. “Bizi Anla’tır” konseptiyle Türkiye’nin çeşitli illerini gezecek olan bir tır hizmete sunulacak. Bu tırda mobil sahnede film gösterimleri yapılacak. Ayrıca, öğrencilerin okula uyumunu kolaylaştıracak okul içi çalışmalar gerçekleştirilecek. 

Bunun yanında, veliler için sinema, tiyatro ve konferans gibi etkinlikler Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından organize edilecek. 

YORUM YAP