DOLAR 34,0961 % 0.01
EURO 37,9538 % 0.07
STERLIN 44,9170 % -0.1
FRANG 40,3353 % 0.23
ALTIN 2.813,76 % -0,09
BITCOIN 60.356,00 3.316

Bakanlıktan Uyarı ! Artık Öğretmen Seçmek Yok

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakanlıktan Uyarı ! Artık Öğretmen Seçmek Yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için önemli bir duyuru yaptı. Bakanlık, ilkokul 1. sınıf şubeleri ve bu sınıfların öğretmenlerinin yanı sıra ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirleneceğini açıkladı. Bu yeni uygulama ile öğrenci yerleştirmelerinde adil bir süreç sağlanması amaçlanıyor.

e-Okul Üzerinden Kura Yöntemi 

MEB, bu uygulamanın “Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne dayandığını belirtti. Yönetmeliğin 11. maddesine göre, ilkokul ve ortaokul şubeleri kura yöntemiyle ve tamamen e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. Bu sayede öğrenci ve veliler arasında herhangi bir haksızlığa mahal verilmeden, tüm işlemler şeffaf bir şekilde yürütülecek.

Şube Değişikliği Nasıl Yapılacak? 

Yeni uygulamaya göre, şube değişikliği sadece velinin yazılı talebi ve rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli raporla mümkün olabilecek. Ancak bu değişiklik, bir ders yılı içinde sadece bir kez yapılabilecek. Bu düzenleme, öğrencilerin eğitim sürecinde istikrarlı bir ortamda bulunmalarını ve uyum sağlamalarını desteklemeyi hedefliyor.

28-30 Ağustos Tarihlerine Dikkat 

MEB’in duyurusuna göre, 1. sınıf şubeleri ve öğretmenlerinin, 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesi işlemleri 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte, okul idareleri ve valiliklerin azami özen göstermesi gerektiği vurgulandı. Kura işlemlerinden önce yapılacak tüm iş ve işlemlerin zamanında ve doğru şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği, aksi takdirde oluşabilecek aksaklıkların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Veliler için Ne Anlama Geliyor? 

Bu yeni uygulama, veliler için önemli bir yenilik sunuyor. e-Okul üzerinden yapılacak şube ve öğretmen belirleme işlemleri, velilerin herhangi bir şekilde torpil veya kayırma endişesi taşımadan çocuklarının sınıflarının belirleneceğini garanti ediyor. Ayrıca, öğrencilerin eğitim hayatlarına adil ve eşit bir başlangıç yapmalarını sağlıyor.

Sonuç: Adil ve Şeffaf Bir Yerleştirme Sistemi 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yeni uygulaması, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak olan bu yerleştirme işlemi, hem veliler hem de öğrenciler için güvenli, adil ve şeffaf bir eğitim ortamı sunmayı hedefliyor. Velilerin ve okul idarelerinin, belirlenen tarihler arasında yapılacak bu işlemler konusunda dikkatli olmaları, öğrencilerin sağlıklı bir eğitim yılı geçirmesi açısından büyük önem taşıyor.

YORUM YAP